Liječenje zuba

Cijena

452,08 kn

LIJEČENJE UPALE ZUBA

Liječenje upale zuba je postupak kojim uklanjamo oboljeli živac (pulpu) iz korijena zuba.
Do oboljenja živca dolazi zbog karijesa koji nije saniran na vrijeme, a koji vrlo brzo napreduje u dubinu i ugrožava zubnu pulpu. Kako bi sačuvali oboljeli zub u takvim slučajevima nužno je provesti liječenje upale zuba.

Liječenje upale zuba podrazumijeva: vađenje živca, čišćenje i širenje korijenskih kanala, određivanje duljine istih, zatim punjenje kanala.
Kod liječenja zuba je neophodno pratiti osnovne principe endodontskog liječenja, od samog odabira instrumenata za obradu kanala, proučavanja pravca pružanja korijena zuba itd. Kvalitetan endodontski postupak je najvažniji uvjet za uspješnu post-endodontsku rekonstrukciju zuba.

KOLIKO TRAJE UPALA ZUBA?

Koliko traje upala zuba? – je najčešće pitanje koje nam pacijenti postavljaju. Odgovor je da trajanje upale ovisi od osobe do osobe. Često se dogodi da pacijent niti ne osjeti bol, pa niti ne zna da ima upalu zuba. U takvim slučajevima se dogodi da se upala proširi i na susjedne zube. U nekim slučajevima se pacijenti ogluše na upozorenja koja ima zub šalje, kao što su: bol na toplo, hladno, na zagriz, oteklina ili gnojni prištić (koji nazivamo zubna fistula).

Trajanje upale zuba ovisi od slučaja do slučaja i vrlo je važno liječiti ju, jer u protivnom jedina opcija koja stomatologu preostaje je vađenje zuba. Iz tog razloga je vrlo važno dolaziti na kontrole stomatologu minmalno jedanput godišnje.

U našim stomatološkim ordinacijama koristimo najmodernije uređaje za strojnu obradu korijenskog kanala, koji nam omogućuju jednoseansno liječenje upale zuba što je temelj za uspješnu endodontsku terapiju. Višekratno otvaranje zuba i “privremeni lijek” povećavaju rizik od ponovne infekcije i smanjuju mogućnost 100% izlječenja.

Liječenje upale zuba CentroDENT Rijeka

Liječenje upale zuba

Sve naše ordinacije opremljene su Carestream CS 2200 rentgenskim uređajima za snimanje zuba i Carestream RVG 6200 senzorima. Visokofrekventni (VHF) stomatološki rentgen (300 kHz), najnovija i najsigurnija tehnologija sa 30% manje zračenja u odnosu na klasični rentgen. Snimanje zuba odmah nakon terapije liječenja nam omogućuje uvid u stanje liječenog zuba.

ŠTO AKO LIJEČENJE ZUBA NE USPIJE?

Važno je napomenuti da postoji mali broj slučajeva kada nije moguće pristupiti liječenju zuba, zbog prisustva akutne upale ili gnoja. U tim slučajevim pacijentima prvo prepisujemo antibiotik za upalu zuba, pa tek onda pristupamo liječenju zuba.
Također je važno naglasiti, da i naše tijelo ima jake obrambene sposobnosti, odnosno da se može dogoditi da iako je terapija učinjena po pravilima struke, tijelo prepozna zub bez živca kao strano tijelo i reaktivno stvori određeni tip upale.
Zub bez živca skloniji je pucanju jer je dehidriran, pa preporučamo pacijentima zaštititi takav zub sa zubnim krunicama. I to: zubnim krunicama od cirkona, bezmetalnim zubnim krunicama ili zubnim krunicama na metalu.


Ukoliko sumnjate na upalu zuba kontaktirajte nas za termin mailom na info@centrodent.hr ili na broj telefona 634-300.

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

 

Komentari