SLIKANJE ZUBA

Slikanje zuba podrazumijeva slikanje pojedinačnog zuba, kao i cijele čeljusti. Danas, sve moderno opremljene stomatološke ordinacije posjeduju RVG uređaje i ortopan.

slikanje zuba

Slikanje zuba sadrži vrlo malu dozu zračenja upravo zbog veličine područja koje se slika, a stomatologu daje uvid u unutrašnjost zuba i njegove okolne strukture, poput živaca i kosti. Često se koristi tijekom određenih zahvata kako bi se dokumentiralo određeno stanje pacijenta, te potvrdila uspješnost terapije.

Danas, već nakon minutu možemo imati rentgensku snimku i postaviti točnu dijagnozu. Ispravna dijagnoza će omogućiti i ispravan odabir dentalne terapije.
RVG snimku radimo ponekad  i prije vađenja zuba naročito kod onih pacijenata kod kojih se na panoramskom snimku vidi specifična morfologija zuba, te na taj način nastojimo  spriječiti eventualne komplikacije.
Kod kompliciranih liječenja kanala rentgenska snimka će nam pomoći da brzo završimo liječenje, a time pacijentima skraćujemo nelagodu od dugog boravka u ordinaciji i štedimo dragocjeno vrijeme. Rentgenskom snimkom provjeravamo obavljeno liječenje zuba tj. je li punjenje korijenskog kanala učinjeno do vrška korijena i da li je homogeno.

Slikanja zuba RVG-om – prednosti:

– omogućava postavljanje brze i ispravne dijagnoze (npr. karijes ili upala u kosti)
– ušteda vremena i smanjenje broja dolazaka za pacijenta, obzirom da se odmah može  započeti s dentalnom terapijom
– slikanje zuba tijekom rada s pacijentom
– nužna kod kompliciranih liječenja kanala
– mogućnost snimanja sa endodontskim iglicama
– omogućava provjeru punjenja kanala neposredno nakon tretmana
– neophodna je prije vađenja zuba sa specifičnom morfologijom
– izuzetno mala količina zračenja

U CentroDENTu su sve ordinacije opremljene RVG uređajima za slikanje zuba, a posjedujemo i ortopan za panoramsko snimanje zuba. Ukoliko Vam treba snimka zuba možete doći i bez prethodnog naručivanja i uputnice, obzriom da ne radimo preko HZZOa. Sve snimke dobijete na CDu ili na e-mail, kako Vama više odgovara.

Slikanje zuba – cijena:

  • RVG snimka zuba  150,69kn
  • panoramske snimke zuba 301,38kn

Navedene cijene su bez popusta.


Ukoliko Vam treba slikanje zuba naručite se na telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

namjenski kredit u kunama -CentroDENT Rijeka

Komentari