Ljuskice za zube – Veneers

Cijena ljuskica za zube

od 2.169,94 kn

LJUSKICE ZA ZUBE – Veneers

Ljuskice za zube (veneeri) su izrađene od tanke keramike i „ljepe“ se na prednju stranu zuba. Slične su umjetnim noktima.
Ljuskice za zube se koriste u ispravljanju estetskih nedostataka zuba, te ispravljanja položaja zuba.
Estetski nedostaci koji se mogu ispraviti ljuskicama su:

– Tamni i diskolorirani zubi
– Otkrhnuti zubi
– Razmaci među zubima (dijastema)
– Zubi različite duljine
– Zubi nepravilnog položaja

POSTUPAK IZRADE

Za izradu keramičkih ljuskica zubi se bruse vrlo lagano, samo s prednje strane. Ponekad je moguće ljuskice postaviti i bez ikakvog brušenja.
Keramičke ljuskice (veneers) izgledaju poput prirodnih zuba, kvalitetnije su i više udovoljavaju estetskim zahtjevima od kompozitnih ljuskica, koje su se nekad izrađivale.  Njihov nedostatak je da se na njih sa vremenom „ulovi“ pigment, te mogu promijeniti boju.
Obično su potrebne tri posjete stomatologu kako bi se ljuskice cementirale. U prvoj se posjeti napravi pregled, te se sa našim stomatologom dogovorite o obliku i boji ljuskica. Na temelju otiska kojeg uzimamo, dentalni laboratorij izrađuje “idejno” rješenje, kako bi pacijent mogao vidjeti kako bi protetski rad trebao izgledati, na temelju čega se u drugoj posjeti zubi lagano prebruse, te se uzima otisak i izrađujemo privremene ljuskice od kompozitnog materijala ili materijala za privremene krunice, te se u trećoj posjeti cementiraju keramičke ljuskice kao definitivni protetski rad.
Brušenje cakline zuba je gotovo bezbolno, ipak u većini slučajeva dajemo malo anestetika da se izbjegne neugoda i postigne potpuna bezbolnost zahvata.

POSTAVLJANJE KERAMIČKIH LJUSKICA

Keramičke ljuskice postavljamo privremeno, koristeći privremeni cement, kako bi mogli pogledati estetski rezultat, te ako je potrebno promjeniti oblik ili boju ljuskica. Tek kada ste u potpunosti zadovoljni rezultatom, ljuskice se trajno cementiraju. Važno je napomenuti da su ljuskice iznimno čvrste, ali zbog neke od nepodesnih navika ili nepažnje može doći do odcementiravanja ili loma ljuskice. Trebali biste izbjegavati griženje noktiju, olovaka, leda, tvrdih orašastih plodova, te otkidanje hrane prednjim zubima.
Kontraindikacija za izradu keramičkih ljuskica postoji kod ljudi koji iznimno jako stišću zubima ili “škripe” zubima po noći, njih zovemo bruksisti, a tu naviku bruksizam.
U nekim slučajevima potrebno je vremena da biste se naviknuli na novi izgled i položaj zuba.
Nećete trebati promijeniti način na koji perete zube, jer su keramičke ljuskice izgledom i stabilnošću  jednake prirodnom zubu i sve što prilikom četkanja i održavanja oralne higijene činite sa prirodnim zubima, činite i sa zubima na kojima su cementirane ljuskice.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

namjenski kredit u kunama -CentroDENT Rijeka

Komentari