CT SNIMKA ČELJUSTI

CT snimka čeljusti je radiološko-dijagnostička digitalna metoda pregleda. CT aparat je specijalni tip aparata, koji za stvaranje slike unutrašnjosti tijela koristi ionizirajuće – rentgensko zračenje.

 

U dentalnoj medicini, snimkama koje nastaju slojevitim snimanjem,  dobije se vrlo detaljan trodimenzionalni prikaz kosti gornje i donje čeljusti. CT snimke prikazuju visinu i širinu, te kvalitetu kosti i mogućnost stavljanja implantata.

CT snimka čeljusti

Implantologija i implanto-protetika zauzimaju sve važnije mjesto u suvremenoj stomatologiji i praktički su nezaobilazan segment struke prilikom nadoknade izgubljenih zuba. Primjena CT-a i sofisticiranih kompjutorskih programa, kojima se može trodimenzionalno rekonstruirati čeljust, bitno pridonosi postizanju većeg uspjeha i kvalitete terapije kod najzahtjevnijih slučajeva, a to su pacijenti s totalnom ili subtotalnom bezubosti, izgubljenom visinom zagriza i izuzetno resorbiranim alveolarnim grebenom.

Kod ugradnje zubnih implantata možemo odrediti optimalan položaj svakog dentalnog implantata i pri tome biti sigurni da postavljanje implantata nije u koliziji ni s jednom bitnom anatomskom strukturom kao što su donji alveolarni živac, sublingvalna arterija, maksilarni sinus ili nosna šupljina, čime se u potpunosti otklanja mogućnost nastanka iznimno neugodnih kirurških komplikacija u smislu privremene ili trajne postoperativne parestezije usnice ili vrlo neugodnih pa čak i fatalnih krvarenja.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

Komentari