NADOGRADNJA ZUBA cijena – od 80,00€

nadogradnja zuba cijena

nadogradnja zuba cijena – od 80,00€

 

Nadogradnja zuba služi kako bi se iskoristio korijen zuba. Lom krune zuba ili oštećena kruna zuba ne mora nužno značiti i njegov gubitak. U slučaju da se ustanovi da je korijen zuba zdrav pristupamo tehnici izrade nadogradnje zuba. Nadogradnja služi kao veza između korijena zuba i keramičke krunice.

U tu svrhu danas najčešće izrađujemo direktne estetske nadogradnje izrađene od stakleno pojačanih vlakana (kolčića – composit post). Korijen zuba se pripremi posebnom tehnikom i posebnim “ljepilima”, te se onda u njega cementira kolčić. Moguće je izraditi i indirektne cirkonske nadogradnje u dentalnom laboratoriju.

U današnje vrijeme za izradu direktnih nadogradnji rjeđe koristimo karbonske kolčiće. Izbjegavamo ih zbog njihove tamne boje koja može umanjiti estetski efekt.

Koji tip nadogradnje će se koristiti ovisi o stanju zuba i situaciji u ustima i stvar je procjene stomatologa.

Nekada su se koristile metalne nadogradnje koje izbjegavamo, zbog rizika od vertikalnih fraktura. Kod pacijenata koji već imaju takvu nadogradnju rijetko je imamo mogućnost zamijeniti kako ne bismo izazvali vertikalnu frakturu zuba.

Također, kolčići se ponekad usađuju u zube i preventivno, kako bi se spriječio lom zuba. To se radi u slučajevima avitalnih zuba (zuba bez živca), čija je struktura znatno oslabljena karijesom i/ili višekratnim ispunima.

Da bi se nadogradnja napravila korijen zuba mora biti pravilno liječen, što podrazumijeva „dobro izvađen živac“ i trodimenzionalno ispunjen korijenski kanal.

Nakon „pripreme“ korijena zuba, koja mora biti profesionalno napravljena, pristupa se cementiranju nadogradnje tj. kolčića.

Na nadogradnju se cementira keramička krunica koja po izboru i financijskim mogućnostima pacijenta može biti na bazi metala, zlata ili cirkonija, ili puna keramička krunica.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka