Zubne proteze

Zubna proteza cijena

od 3.315,19 kn

ZUBNE PROTEZE NA VAKUM

U slučajevima nedostatka nekoliko zuba ili potpunog nedostatka zuba može se pristupiti izradi zubne proteze na vakum. Izradi zubne proteze se pristupa iz više razloga.
Ukoliko je pacijent toliko dugo bez zuba pa je zbog nedostatka kosti nemoguće ugraditi zubni implantat. Zatim, ukoliko zbog lošeg općeg zdravstvenog stanja pacijenta nije moguće pristupiti kirurškom zahvatu. Ali i  zbog ekonomskih mogućnosti pacijenta.

Zubne proteze na vakum mogu biti djelomične ili totalne, ovisno da li pacijentu nedostaje nekoliko zuba ili svi zubi.
U slučajevima u kojima se pacijentu mora izvaditi nekoliko preostalih zuba najprije se izrađuje imedijatna (privremena) akrilatna proteza. Nju pacijent nosi sve dok tkivo ne zacijeli, te se čeljust u potpunosti ne formira. Nakon toga se pristupa izradi definitivne zubne proteze.

Totalne ili djelomične zubne proteze mogu biti izrađene u potpunosti od akrilata. Kod djelomičnih proteza preporučamo proteze sa metalnim ojačanjima, odnosno skeletirane proteze wironit.

Zubne proteze mogu biti izrađene i od Bio Dentaplast materijala (acetal), pacijenti ih nazivaju silikonske zubne proteze. Njihova prednost u odnosu na skeletirane proteze su kvačice koje su nevidljive, pa su pacijentima estetski prihvatljivije.

OPCIJE ZA PACIJENTE

Kod bezubih čeljusti osim totalne proteze moguće je problem riješiti i zubnim protezama na implantatima, kod kojih postoji nekoliko različitih opcija, kao što su npr. zubna proteza na implantatima, zubna proteza na lokatorima ili zubna prečka.

Za više informacije o vrstama zubnih proteza pogledajte naš blog najbolje totalne zubne proteze.

 ZUBNE PROTEZE NA VAKUM – prednosti i nedostatci

Prednost mobilnih protetskih radova je svakako njihova pristupačna cijena i jednostavnost izrade, dok je osnovni nedostatak u odnosu na fiksna i polufiksna rješenja, daljnje propadanje zubne kosti u čeljusti. Dodatni problem je i nedostatak elementa za koji se zubna proteza može bar malo učvrstiti, što bi povećalo njenu stabilnost.
Stabilnost proteze ovisi isključivo o stanju, odnosno o obliku i količini preostalnog zubnog grebena, odnosno dijela čeljusti koji ostane nakon što smo izvadili zube i nakon što se kost povuče, tj. zacijeli.

PROBLEMI ZA PACIJENTE

Navikavanje na zubne proteze na vakum (umjetni zubi) je sporo i kao posljedicu može imati učestali osjećaj nelagode ili nagona na povraćanje. Čak i otežanog govora. To je individualna situacija i ovisi od pacijenta do pacijenta. Neki se pacijenti lako naviknu na zubnu protezu i  prihvate činjenicu da je to za njih jedina opcija da imaju zube.
Takve proteze mogu vrlo čvrsto stajati u ustima, osobito kada govorimo o gornjoj čeljusti. Kod donje čeljusti zbog položaja jezika i njegovih kretnji, te kretnji obraza,  fiksacija zubne proteze  je teža, pa se preporuča ugradnja minimalno 2-4 zubna implantata. Kada govorimo o gornjoj čeljusti minimalno su potrebna 4 zubna implantata, kako bi se proteza mogla dobro učvrstiti i maksimalno reducirati nepce, čime se smanjuje osjećaj nelagode, odnosno nagon na povraćanje.

Vrste zubnih proteza se biraju prema situaciji koju pacijent ima u ustima i prema fiinancijskim mogućnostima pacijenta.


Ukoliko Vas zanima koja je vrsta zubne proteze za Vas najbolja kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

Komentari