Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

 

 

 

 

 

 

Ovom Izjavom o privatnosti pokriva se obrada podataka od strane tvrtke Centrodent d.o.o, Tometići 1/b, 51215 Kastav, Hrvatska (dalje u tekstu „mi“, „nas“ itd.). Mi smo voditelj obrade Vaših podataka koje unesete preko stranice www.centrodent.hr, koje dobijemo tijekom komunikacije s Vama i podataka koje steknemo tijekom pružanja usluga. Server na kojem se nalazi domena je smješten u Engleskoj i zaštićena je HTTPS protokolom.

Ozbiljno shvaćamo Vašu privatnost te zaštiti Vaših podataka pristupamo s najvećom mogućom pažnjom. Ovom Izjavom o privatnosti objašnjavamo i opisujemo način na koji prikupljamo i rukujemo Vašim podacima. Također navodimo i prava koja Vam pripadaju. Korištenjem ove web stranice pristajete na ovu Izjavu o privatnosti.

Ovom Izjavom o privatnosti pokriveni su samo podaci koje prikupljamo putem naše web-stranice.

Osobni podaci koje prikupljamo

Naša web-stranica prikuplja osobne podatke, a to su:

  • Kolačići
  • Podaci o korištenju
  • Lokacijski podaci (anonimizirani)
  • E-mail adrese
  • Broj telefona
  • Digitalni panoramski snimak
  • Druge medicinske podatke koje nam svojevoljno dostavite

Ostali osobni podaci koje eventualno prikupljamo opisani su u odgovarajućim ostalim odjeljcima Izjave.

Korištenje kolačića – ili ostalih alata za praćenje – od strane naše stranice ili trećih strana koristi se za identifikaciju korisnika, pamćenje njihovih postavki i unaprjeđenje kvalitete usluge.

Nedostavljanjem određenih osobnih podataka možete negativno utjecati na kvalitetu usluge i/ili našeg odgovora na Vaše upite.

Vi ste odgovorni za sve osobne podatke trećih strana (drugih osoba) koje dijelite s nama; nemojte ih dijeliti ako za to niste dobili suglasnost treće strane.

Kako prikupljamo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke možemo prikupljati kad:

  • Nam se izravno obratite
  • Posjetite našu web-stranicu
  • Pošaljete nam upit u kontakt obrascu
  • Pošaljete nam upit putem web chata
  • Podatke dobijemo od treće strane/partnera, u skladu sa zakonom
Zašto koristimo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke koristimo za pružanje usluga na našoj web-stranici, kao i za sljedeće:

Odgovor na upite

Za slanje upita putem našeg kontakt obrasca potrebno je sljedeće:

  • Vaše ime i prezime
  • E-mail adresa
  • Broj telefona (neobavezno)
  • Digitalni panoramski snimak (neobavezno)

Navedeni su nam podaci potrebni kako bismo Vas kontaktirali (telefon, e-mail), a digitalni panoramski snimak omogućuje nam da Vam pružimo točnije podatke koji se tiču ponude ili tijeka Vašeg potencijalnog liječenja.

MailChimp (The Rocket Science Group, LLC.)

MailChimp je sustav za upravljanje e-mail adresama i slanje poruka razvijen od strane Rocket Science Group, LLC.

Osobni podaci koji se prikupljaju:

  • E-mail adresa.

Mjesto obrade: SAD – Politika privatnosti

Zendesk

Zendesk je sustav za upravljanje chat funkcijom koju koristimo na našoj stranici.

Osobni podaci koji se prikupljaju:

  • E-mail adresa (neobavezno)
  • Prijava putem društvenih mreža (neobavezno)

Mjesto obrade: SAD – Politika privatnosti

Analitika

Usluge navedene u ovom odjeljku omogućuju nam da nadziremo performanse naše web-stranice i steknemo uvid u ponašanje korisnika kako bismo unaprijedili kvalitetu usluga.

Google Analytics (Google Inc.)

Google Analytics usluga je mrežne analitike koju pruža Google Inc. (“Google”). Google te podatke koristi za praćenje I pregled korištenja ove web stranice, za stvaranje izvješća o korištenju te za njihovo dijeljenje s ostalim Google uslugama.

Google te podatke može koristiti za pružanje kontekstualnog (biheviorističkog) oglašavanja na stranicama koje su dio Googleove oglašivačke mreže.

Osobni podaci koji se prikupljaju:

  • Kolačići
  • Podaci o korištenju.

Mjesto obrade: SAD – Politika privatnosti

Ovdje možete isključiti značajku Google Analyticsa.

Youtube

Prilikom prikazivanja web-sadržaja ugrađenog na našoj web-stranici, prikuplja se sljedeće:

  • Kolačići
  • Lokacijski podaci

Mjesto obrade: SAD – Politika privatnosti

Sigurnost podataka

Vaše ćemo podatke obrađivati na način primjeren zakonu i poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bismo spriječili neovlašteni pristup, objavu, izmjene ili neovlašteno uništenje podataka. Naš mail poslužitelj i web-stranica koriste HTTPS protokol.

Način obrade

Obradu podataka vršimo korištenjem računala i/ili ostalih IT alata u skladu s organizacijskim procedurama, i to isključivo u već određene svrhe obrade. Uz Centrodent d.o.o., u nekim slučajevima podatke možemo podijeliti i ostalim osobama koje bi mogle pomoći u obradi i/ili zaštiti podataka – administrativnim i IT stručnjacima, stručnjacima na polju dentalne medicine, i sl. te treće strane smatraju se izvršiteljima obrade, a njihov popis dostavit ćemo Vam na Vaš zahtjev.

Mjesto

Podatke obrađujemo u uredima Centrodenta d.o.o. i u ostalim mjestima u kojima se nalaze stranke koje vrše obradu. Vaše mail poruke pohranjuju se na poslužitelju u Hrvatskoj. Također koristimo i specijalizirani programski sustav za pohranu digitalnih evidencija o pacijentima i medicinskih podataka. Sa svim izvršiteljima obrade imamo potpisane ugovore u kojem jamčimo zaštitu sukladnu
GDPR-u.

Za više informacija slobodno nam se obratite.

Obavještavanje o povredi

U slučaju da dođe do povrede osobnih podataka s mogućim značajnim utjecajem na Vaša prava i slobode, o tome ćemo Vas obavijestiti najkasnije u roku od 72 sata od trenutka saznanja za povredu.

Ako bi obavještavanje iziskivalo nerazmjeran napor, o povredi ćemo Vas obavijestiti javnim obavješćivanjem ili sličnim mjerama.

Razdoblje pohrane

Podatke ćemo pohranjivati onoliko dugo koliko je potrebno da Vam pružimo tražene informacije i odgovorimo na upit; odnosno, onoliko koliko je to potrebno ovisno o svrsi obrade ili koliko je propisano Zakonom o dentalnoj medicini čl. 29 st. 5. U svakom trenutku od nas možete zahtijevati prekid obrade podataka.

Stomatološku dokumentaciju čuvamo i vodimo prema Zakonu o dentalnoj medicini i Zakonu o zaštiti prava pacijenata.

Vaša prava

Cilj ove izjave o privatnosti jest dati Vam podatke koji se tiču prikupljanja, obrade i korištenja Vaših podataka. Uvijek nam se možete obratiti na jasna@centrodent.hr ako imate ikakvih dodatnih pitanja ili želite ostvariti svoja prava.

Pravo na informacije

Imate pravo znati obrađujemo li Vaše podatke te ako da, koje kategorije obrađujemo, s kime ih dijelimo, na koji smo ih način dobili te razdoblje pohrane.

Pravo pristupa

Na Vaš ćemo Vam zahtjev dostaviti kopiju svih Vaših podataka u našem posjedu, zajedno s podacima vezanima uz njih, a koji nisu navedeni u ovoj Izjavi.

Pravo na ispravak

Ako primijetite da su Vaši osobni podaci u našem posjedu netočni, imate pravo podnijeti zahtjev za ispravak uz dostavljanje ažuriranih informacija. U roku mjesec dana ćemo odgovoriti na zahtjev, a u međuvremenu ćemo u pravilu privremeno obustaviti obradu spornih podataka.

Pravo na zaborav

U nekim slučajevima imate pravo tražiti brisanje svojih osobnih podataka u našem posjedu. To pravo osobito možete ostvariti ako:

  • podaci više nisu potrebni za ispunjenje originalne svrhe,
  • želite povući privolu,
  • Vaši legitimni interesi prevladavaju nad našima,
  • imamo zakonsku obavezu na isto,
  • se radi o podacima djece,
  • podatke obrađujemo u svrhu izravnog marketinga,
  • je došlo do nezakonite obrade.
Pravo na ograničenje obrade

možete od nas tražiti da privremeno obustavimo obradu ako:

  • smatrate da su podaci netočni,
  • su podaci nezakonito obrađeni,
  • su Vam podaci potrebni za obranu, postavljanje ili ostvarivanje pravnih zahtjeva,
  • očekujete potvrdu nadilaze li naši legitimni razlozi za obradu Vaše.
Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo dobiti kopiju Vaših podataka u uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu i/ili zatražiti da te podatke prenesemo izravno drugom voditelju obrade.

Automatizirano donošenje odluka

Imate pravo zahtijevati ljudsku intervenciju prilikom donošenja ovih odluka, odnosno na ulaganje prigovora na odluku ako bi ta odluka na Vas imala značajan utjecaj.

Pravo žalbe

Ako smatrate da nismo na adekvatan način riješili Vaše pritužbe, imate se pravo požaliti nadzornome tijelu u svojoj zemlji članici (ako ste iz EU-a) ili u Hrvatskoj, Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP-u).

Službenik za zaštitu podataka

Sva pitanja, upite ili zahtjeve vezano uz obradu osobnih podataka od strane Centrodent d.o.o. možete uputiti našem službeniku za zaštitu podatak na e-mail:

dpo@centrodent.hr

Centrodent d.o.o.
Tometići 1/b
51215 Kastav