Proteza na implantatima

Cijena

od 29.555,14 kn

PROTEZA NA IMPLANTATIMA

Proteza na implantatima je protetsko rješenje za bezubu čeljust.  Skletirana proteza se pomoću lokatora fiksira na ugrađene implantate.
Potrebno je ugraditi 2 – 4 zubna implantata kako bi se proteza mogla prikačiti na njih, s obzirom da u čeljusti nema niti jednog zuba.
Sama razlika između zubne proteze zakačene na lokatorima i fiksnog protetskog rada na implantatima je što je prva polufiksni protetski rad. To znači da se može skidati, dok fiksni rad nije moguće skidati, već se trajno cementira u ustima. Eventualno se mogu izraditi mostovi na vidanje. Oni se mogu skidati od strane stomatologa.

PROTEZA NA IMPLANTATIMA – prednosti

Prednost ovakvog rada je da pacijent lakše održava oralnu higijenu i proteza se lakše može adaptirati u slučaju potrebe. Ukoliko se povuče zubno meso, na temelju jednostavnog otiska u ustima dentalni laboratorij izrađuje novi model na kojem podlaže protezu. Odnosno, ispunjava prostor akrilatom. To je ujedno i financijski vrlo prihvatljivo, jer je nakon podlaganja zubna proteza kao nova.
Zubna proteza na lokatorima ili kugličnim vezama je proteza koja bolje i stabilnije stoji u ustima u odnosu na klasičnu zubnu protezu. To se prvenstveno odnosi na donju čeljust, jer u donjoj čeljusti dentalna proteza znatno lošije “stoji“ nego u gornjoj čeljusti.

PROTEZA NA IMPLANTATIMA – faze izrade

Prva faza izrade dentalne proteze na lokatorima  ili kugličnim vezama podrazumijeva ugradnju 2 do 4 zubna implantata (za gornju čeljust minimalno 4 implantata). Period mirovanja 3 mjeseca u donjoj čeljusti i 4 mjeseca u gornjoj čeljusti za srastanje implantata u kost. Tijekom tog perioda pacijent nosi privremenu protezu.
Nakon proteka vremena, potrebnog kako bi dentalni implantat srastao sa kosti, stomatolog otvara implantate i postavljaju se gingiva formeri. To je poseban oblik vijaka koji ima ulogu oblikovati izlazni profil zubnog mesa za točno određeni položaj i tip protetskog rada koji je planiran.
Sam lokator ili kugla se sastoji od dva dijela. Jednog koji se ugradi u dentalnu protezu i drugog koji se postavlja direktno na implantat. To omogućava da proteza „škljocne-klikne“ na lokator ili kuglu koji su zavidani u  implantatu kako ista nebi bila pomična.

Proteza na implantatima nije isto što i all on 4!

Razlika između all-on-4 kao protetskog rješenja i zubne proteze na implantatima s lokatorima je lakša reparatura u slučaju dentalne proteze. Jeftinija je, lakša za izradu i što je najvažnije dentalna proteza na lokatorima omogućava lakši prelazak sa mobilnog protetskog rješenja na fiksno. To znači da pacijent nakon nekoliko godina, ukoliko se ne osjeća ugodno sa protezom, može odlučiti staviti keramičke krunice na implantatima. To je kod all-on-4 sustava nemoguće. Obzirom da se kod all-on-4 sustava dva od četiri ugrađena implantata moraju postaviti pod kutem i naknadno se ne mogu iskoristiti za fiksni protetski rad. Kod dentalne proteze na lokatorima imamo mogućnost naknadno ugraditi 2 – 4 dodatna implantata i napraviti keramički most kao fiksno tj. „nepokretno“ protetsko rješenje.

Nakon izrade zubne proteze na implantatima vrlo je važno održavanje zubne proteze.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

Komentari