Zubni implantati

zubni

Zubni implantat cijena

od 3.588,31 kn

Zubni implantati, kako pacijenti najčešće nazivaju dentalne implantate, koriste se kao rješenje za nadoknadu gubitka jednog ili više zuba.
U velikom broju slučajeva zubni implantati su najzahvalnije estetsko i funkcionalno rješenje za nadomještanje zuba koji nedostaju. Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u kost. Na njih se vida suprastruktura – nadogradnja koja kasnije nosi zubnu krunicu, most ili zubnu protezu.
Zubni implantati su idealan izbor za osobe dobrog oralnog zdravlja koji su izgubili jedan ili više zuba. Predstavljaju trajno rješenje za gubitak zuba. Zubni implantati su biokompatibilni, što znači da se potpuno stope s kosti i organizam ih prihvati kao svoje.
Posljedica je potpuno prirodan osjećaj i funkcija kakvu ste imali s vlastitim zubima. Zubni implantat se ugrađuje u kost i ima ulogu korijena zuba. Sam postupak je, uz lokalnu anesteziju, bezbolan i brz.
Zubni implantati izgledaju kao vijci i izrađeni su od titaniuma.

Da bi se zubni implantat ugradio preduvjet je da se pacijentu napravi trodimenzionalna slika čeljusti tzv. CT čeljusti. Temeljem te slike određujemo položaj i veličinu dentalnog implantata.

Najprije, u dogovoru sa pacijentom definiramo kakav protetski rad želimo, kako bi smo znali na koju poziciju postaviti dentalni implantat. Na ct-u određujemo, individualno za svakog pacijenta, najpovoljniji položaj te veličinu implantata.

Temeljem analize utvrđujemo kvantitet i kvalitet kosti.

Nakon toga možemo započeti sa ugradnjom zubnih implantata. Postoje i sustavi „šablona“ koje izrađujemo individualno za svakog pacijenta u slučajevima kada to “situacija u ustima traži”.

Nakon ugradnje dentalnog implantata, potrebno je u prosjeku čekati 3-4 mjeseca kako bi se zubni implantati mogli opteretiti. Taj period se zove oseointegracija tj. srastanje sa kosti.

Osim funkcionalnih i estetskih prednosti protetskih radova izrađenih na implantatima, njihova najvažnija prednost je što zaustavljaju gubitak kosti u čeljusti.

INFORMACIJE VAŽNE ZA PACIJENTA

  • Nakon što vam je ugrađen dentalni implantat veoma je važno da dobijete točnu informaciju koji implantat vam je ugrađen, koje veličine i na kojoj poziciji zuba. Obzirom da nakon nekoliko godina može doći do potrebe izrade novog protetskog rada, zbog npr. propadanja nekoliko drugih zuba, pa postojeći implantati postaju beskorisni obzirom da nemamo informaciju o kojim zubnim implantatima je riječ.
  • Nakon nekoliko mjeseci čekanja zubni implantati se otvraju i uzimaju se otisci za definitivni protetski rad.
  • Dentalni laboratorij svaki protetski rad na zubnim implantatima mora individualizirati, te se sukladno tome uzimaju različiti otisci i rade se probe protetskog rada.
  • Razlikujemo protetske radove koji se cementiraju, protetske radove koji se vidaju, radovi na prečki, kugličnim vezama ili na lokator sistemima, a njihova izrada traje najčešće 2-4 tjedna.

Zašto su neki zubni implantati skuplji od drugih?

Svi zubni implantati su izrađeni od titaniuma, i u tom pogledu nema previše razlike između različitih vrsta zubnih implantata, najvažnija stvar koju garantira skuplji implantat je postojanje nadogradnji i nekoliko godina nakon što je implantat ugrađen. Kod „jeftinijih“ implantoloških sustava nema sigurnosti da ćemo nakon proteka 10 ili više godina moći pribaviti potrebne dijelove, dok kod implantoloških sustava koji su dugi niz godina na tržištu i ulažu velika sredstva u inovacije i poboljšanja svojih sustava imamo sigurnost da nećemo biti u situaciji da postojeće implantate moramo odstraniti jer nismo u mogućnosti pribaviti nadogradnje za njih.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

namjenski kredit u kunama -CentroDENT Rijeka

Komentari