Estetska stomatologija – kako do lijepog osmijeha?

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Estetska stomatologija  uklanja sve nepravilnosti vašeg osmijeha: napuknuti zubi, žuti zubi, naslage kamenca i nepravilan položaj zuba.  To je grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja dentalne medicine.  Podrazumijeva rehabilitaciju zuba koja maksimalno zadovoljava estetske zahtjeve pacijenta.

estetska stomatologija CentroDENT Rijeka

Neke od opcija koje estetska stomatologija nudi!

Estetska stomatologija ključuje zahvate kao što su:  keramičke ljuskice (veneers), bezmetalne keramičke krunice, cirkon keramičke kunice, visokoestetske ispune, izbjeljivanje zuba i smile makeover. Važno je naglasiti da se od svih zahvata očekuje da postignu visoku razinu estetike.

Keramičke krunice na cirkon oksidu su estetske krunice koje u potpunosti imitiraju prirodni izgled zuba. Cirkon oksid je u novije vrijeme zamjena za metalnu bazu na protetskim radovima. Uz to što bolje zadovoljava estetiku, to je jedini materijal koji ima tvrdoću, odnosno izdržljivost poput čelika, zbog čega se preporučuje i za stražnje zube gdje su žvačne sile najjače.

Cirkon keramičkim krunicama rješavamo problem pojave crnog ruba uz zubno meso koji se javljao kod zubnih krunica na metalu.  Kod keramičkih krunica na cirkon oksidu to nije slučaj, jer je on u potpunosti bijel, pa samim tim i bolje zadovoljava visoke zahtjeve za estetikom. Zbog estetike, kvalitete i biokompatibilnosti svakako je preporučljiv.

estetska stomatologija Centrodent Rijeka

Lijep osmijeh je ono što obično prvo primijetimo kod osobe. Nezadovoljstvo vlastitim osmijehom utječe na ponašanje osobe, jer se ljudi manje smiju, skrivaju osmijeh, izbjegavaju komunikaciju i interakciju s drugim ljudima.

Možemo reći da tehnološkim napretkom stomatologije i edukacijama koje pohađaju naši stomatolozi, ne postoje situacije koje nismo u mogućnosti popraviti i uljepšati kako bi ste bili zadovoljni svojim osmijehom. Ljepši osmijeh i veće samopouzdanje utječu na sve aspekte života osobe.


Ukoliko skrivate osmijeh zbog nekog estetskog nedostatka, slobodno nam se obratite i posavjetujte se, potpuno besplatno i bez obveze, s našim liječnicima.

Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha)

T: 051/634-300

M: 091/634-3004

E: info@centrodent.hr

namjenski kredit u kunama -CentroDENT Rijeka