ZUBNE PROTEZE BEZ NEPCA

Zubne proteze bez nepca koje se kače na teleskope također su varijanta „estetskih“ proteza, kod koje s vanjske strane nisu vidljive nikakve kvačice.

zubne proteze bez nepca -CentroDENT

Zubna proteza na teleskopima je opcija za pacijente koji nisu izgubili sve svoje zube. Preostali zubi se onda koriste kako bi se na njih “kačila” proteza. Obzirom da se proteza ima na što kačiti nije potrebno raditi protezu sa nepcem ili protezu na implantatima, već je nepce maksimalno reducirano.

Zubne proteze bez nepca na teleskopima – što je to? 

Radi se o protezi koja se pomoću duplih, teleskopskih krunica, fiksira na preostalim zubima koji predstavljaju nosače dentalne proteze.

Na izbrušene zube, nosače, stavljaju se posebne  kapice koje nazivamo „primarne krunice“. U sklopu proteze nalaze se „sekundarne krunice“, koje poput teleskopa naliježu preko primarnih krunica. Na taj način omogućuju izvrsnu stabilnost zubne proteze bez nepca.
Teleskopske krunice se mogu, osim od neplemenitih legura, izrađivati i od plemenitih legura (zlata).

Sekundarne krunice su presvučene kompozitnim materijalom.

Zubne proteze bez nepca su izuzetno stabilne i daju pacijentu osjećaj  kao da ima fiksni rad, naročito kada imamo veći broj nosača, a time i  veći broj teleskopskih krunica.

Ovakvom dentalnom protezom moguće je iskoristiti i mali broj preostalih zuba nosača za retenciju proteze, a svaki zub nosač je zaseban i pristupačan čišćenju.

Za nosače možemo koristiti i zube koji imaju samo srednjoročnu prognozu, a istovremeno je zagarantirana dugoročnost cijelokupnog rada. Ako dođe do  gubitka jednog od zuba „nosača“, uz sitne korekcije, proteza se  i dalje može nositi bez većih estetskih i funkcijskih nedostataka.

Jesu li zubne proteze bez nepca najbolje zubne proteze za Vas može reći samo stomatolog nakog pregleda.

Ukoliko želite znati koje Vama opcije stoje na raspolaganje, obzirom na stanje Vaših zuba, naručite se na besplatan pregled kod naših stomatologa.


Kontaktirati nas možete na broj 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha)

namjenski kredit u kunama -CentroDENT Rijeka

Komentari