Implant bridge

Cijena

od 42.315,26 kn

ZUBNA PROTEZA NA IMPLANTATIMA

Zubna proteza na implantatima je pojam koji opisuje nekoliko tipova protetskog rada. Zajednički nazivnik im je da je riječ o fiksnom mostu na vidanje na dentalnim implantatima. Kod različitih implantoloških sustava se može zvati različito, kao što je all-on-4, toronto most, fast&fixed ili teeth express.

Može se izraditi kako u gornjoj tako i u donjoj čeljusti.

Taj tip rada omogućuje nam, naravno ako to situacija u ustima dozvoljava, tzv.imedijatno opterećenje ugrađenih implantata. To znači da praktički nekoliko sati nakon ugradnje dentalnih implantata pacijent može dobiti privremene fiksne zube. Što pacijentima daje osjećaj sigurnosti, smanjuje nelagodu i pomaže u procesu prilagodbe na novu situaciju. Moramo napomenuti da nije uvijek moguće izraditi tu vrstu protetskog rada, pa za privremeni rad u tom slučaju koristimo mobilnu dentalnu protezu.

Nakon perioda oseointegracije, sraštanja sa kosti, izrađuju se definitivni mostovi na vidanje.

Oni su u današnje vrijeme najčešće izrađeni od cirkona, a mogu biti napravljeni i na bazi metala presvučenog posebnim kompozitnim estetskim  materijalom ili izrađeni od novijeg laganog materijala koji se zove Bio Dentaplast.
Prilikom postavljanja implantata može se izraditi i individualna šablona po kojoj se kompjutorski određuje najbolji položaj za dentalni implantat. Izrađuje se uz pomoć posebnog softvera koji spaja trodimenzionalnu sliku čeljusti sa najidealnijim položajem i kutem implantata u budućem protetskom mostu.

Prednost ove vrste protetskog rada je da iako se radi o fiksnom protetskom radu, stomatolog prilikom kontrola može odvidati vijke i privremeno ukloniti most. Što je izvrsno jer tako možemo vidjeti koliko dobro pacijent održava oralnu higijenu, o čemu ovisi i vijek trajanja protetskog rada, a imamo i bolji pristup čišćenju okoline dentalnog implantata, njegovoj dezinfekciji, te je protetski rad moguće očistiti od nečistoća ili kamenca te po potrebi ga ispolirati.

Ukoliko Vas zanima jeste li kandidat za zubnu protezu na implantatima možete nas kontaktirati na broj 051/634-300. Naručite se na pregled kod naših stomatologa. Pregled, kao i izrada ponude je potpuno besplatan i bez ikakve obveze.

namjenski kredit u kunama -CentroDENT Rijeka

Komentari