Zaštita od širenja zaraze COVID-19 u dentalnoj klinici CentroDENT

Zaštita od širenja zaraze COVID-19 u dentalnoj klinici CentroDENT

Zrak u zatvorenoj prostoriji može biti i nekoliko puta zagađeniji od zraka na otvorenom.

Osim alergena, prašine, bakterija, virusa i brojnih drugih zagađivača, odnedavno imamo i novu prijetnju, a to je COVID-19.

Kao medicinska ustanova CentroDENT je obvezan provoditi mjere dezinfekcije, sterilizacije i u redovitim uvjetima, pa se u tom pogledu kod nas ništa nije promijenilo.

Svi naši postupci i protokoli, koje smo do sada imali, vrijede i dalje.

Nažalost mogućnost zaraze je uvijek je veća u zatvorenom prostoru, a COVID-19 se širi putem zraka.

Kako bismo dodatno zaštitili naše pacijente i osoblje nabavili smo uređaj za dekontaminaciju i dezinfekciju zraka, Finske tvrtke Genano.

 

covid-19 centroDENT

Princip rada Genano uređaja

Uređaj za dekontaminaciju zraka, Genano, isporučuje velike količine ultračistog zraka. Filtrira 300 m3 zraka unutar 1 sata.

Uređaj za rad koristi Genano Technology® koja je sposobna uhvatiti sve čestice, čak i čestice nano veličine, ukloniti mikrobe poput virusa i bakterija, te ukloniti plinove i mirise.

Jedinstvena tehnologija električne filtracije uklanja i najopasnije ultrafine čestice koje štete našem organizmu prodirući u cirkulaciju krvi kroz pluća. Genano skuplja čestice od čak 1 nanometra (=0,0001 µm) veličine.

 

Dezinfekcija zraka u stomatološkoj ordinaciji

 

Nano čestice su klasificirane kao ultra malene čestice koje su prema WHO najopasnije za ljudski organizam.

Kontaminirani zrak se uvodi unutar uređaja. Mikrobi se uništavaju elektronskim udarima i zrak se dalje provodi do kolektora aktivnog ugljena koji učinkovito uklanja plinove i mirise.

Uređaj nema filtre, pa ne postoji mogućnost dekontaminacije zraka i širenja zaraze iz njih. U uređaju ne opstaje ništa organsko, tako da nema rizika da će se mikrobi iz uređaja širiti natrag u zrak.

Ovaj uređaj je idealan za prostorije u kojem borave ljudi, jer smanjuje onečišćenje zraka i sprječava širenje zaraze virusom gripe,  MERS-CoV virusa i korona virusom.

Zašto smo se odlučili za nabavu uređaja za dezinfekciju zraka i zašto baš Genano?

Kineski grad Wuhan je tijekom pandemije korona virusa naručio od tvtke Genano preko 200 uređaja za dezinfekciju zraka u svrhu širenja zaraze s COVID-19. Kao što znamo oni su se uspješno izborili s pandemijom.

Genano uređaji su korišteni i u bolnicama u Saudijskoj Arabiji prilikom epidemije virusa MERS-CoV. Kako bi zaštitila medicinsko osoblje i druge pacijente od širenja virusa u bolnicama u gradovima Dammam, Jazzan i Al-Ahsa, Saudijska Arabija je nabavila Genano uređaje. Uz pomoć Genano uređaja bolnice u SA su uspjele liječiti pacijente sigurno i bez rizika od dodatnih virusnih infekcija.

Ovaj uređaj je dokazan u borbi protiv širenja virusa i zato smo ga odabrali.

Nažalost izgledno je da ćemo se svi morati naviknuti na suživot s virusom i to na jedan duži period. Sigurnost naših pacijenata i osoblja nam je uvijek bila na prvom mjestu.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300, 091/634-3004 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

Komentari