WIRONIT TOTALNA PROTEZA I ZUBNA PREČKA

Wironit totalna proteza i zubna prečka je jedna od opcija koju svojim pacijentima nudimo kao protetsko rješenje kod bezubih čeljusti. Za razliku od zubne proteze na vakum, koja na niti jedan način nije povezana sa čeljusti, ova vrsta proteze za zube se “kači” za zubnu prečku.

 

ZUBNA PREČKA

 

ZUBNA PREČKA – postupak izrade

Za dentalnu prečku je potrebno ugraditi zubne implantate i to minimalno četiri.

Nakon ugradnje dentalnih implantata nastupa period mirovanja i to 3 mjeseca za donju čeljust i 4 mjeseca za gornju čeljust kako bi implantati srasli sa kosti.

Tijekom tog perioda pacijent nosi privremenu protezu ili svoju staru protezu, ukoliko ju je imao prije ugradnje implantata. Nakon proteka vremena potrebnog da bi dentalni implantat srastao sa kosti, stomatolog otvara implantate. Nakon otvaranja se postavljaju gingiva formeri. Oni su poseban oblik vijaka koji služe kako bi se zubno meso oblikovalo za postavljanje prečke.

Za svakog pacijenta se prečka izrađuje individualno. Stomatolog vida prečku na implantate i ona ostaje u ustima pacijenta.

Wironit totalna proteza, koja se postavlja na prečku, na unutarnjoj strani proteze se ima utor pomoću kojeg zubna proteza „naliježe“ na zubnu prečku. Time je omogućeno da zubna proteza čvrsto stoji u ustima. Zamislite to kao jahača u sedlu.

DRUGE OPCIJE

Zubna prečka je skuplje je rješenje u odnosu na zubnu protezu na lokatorima ili kuglličim vezama, ali ima svoje prednost. Neke od prednosti: manja potreba za “servisom”, manje trošenje zbog skidanja i stavljanja i sl. Važno je i da nemaju svi pacijenti mogućnost dobiti takav tip protetskog rada, jer postoje i slučajevi kada ona nije prvi izbor, na primjer kod određenih tipova međučeljusnih odnosa kada se zbog neadekvatnog položaja puno ljepše i jednostavnije slučaj može riješiti drugim vrstama zubnih proteza na implantatima.

Vrlo je važno da pacijent nakon izrade prečke održava oralnu higijenu, obzirom da zbog ne održavanja oralne higijene može doći do ispadanja dentalnog implantata, čak i nekoliko njih.


Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona 051/634-300 ili putem e-maila: info@centrodent.hr

Nalazimo se na adresi: Tometići 1/b, 51215 Kastav (zgrada pored Toni auspuha) – google maps

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

Komentari