Važnost CT-a prije implantološkog zahvata

UGRADNJA IMPLANTATA

Ugradnja implantata za svakog odgovornog stomatologa započinje CT snimkom čeljusti. CT snimak čeljusti je neophodan kako bi se utvrdilo je li implantološki zahvat uopće moguć.

 

Ugradnja implantata - CentroDENT Rijeka

CT i proučavanja čeljusnih lukova

Kod ugradnje zubnih implantata možemo odrediti optimalan položaj svakog dentalnog implantata i pri tome biti sigurni da postavljanje implantata nije u koliziji ni s jednom bitnom anatomskom strukturom kao što su donji alveolarni živac, sublingvalna arterija, maksilarni sinus ili nosna šupljina, čime se u potpunosti otklanja mogućnost nastanka iznimno neugodnih kirurških komplikacija u smislu privremene ili trajne postoperativne parestezije usnice ili vrlo neugodnih pa čak i fatalnih krvarenja.

 

Implantologija

Kada je riječ o implantologiji, CT se koristi za procjenu kvalitete i količine kosti u koju će se ugraditi dentalni zubni implantat, kao i za procjenu potrebnog prostora za ugradnju implantata. Na taj način, uvelike se umanjuje rizik od ozljede alveolarnog živca kao i rizik od bušenja maksilarnog sinusa.

Dentalni implantati

NAKON CT-a

Ako CT pokaže da situacija nije najpovoljnija te da postoje određeni problemi,  kao što su primjerice gubitak kosti, loša kvaliteta kosti odnosno spužvasta konzistencija, prisutnost šupljine u kosti i slično, u našoj klinici ćemo vam ponuditi rješenje za svaki od navedenih problema.

Postupci nakon nepovoljnog nalaza CT-a:

  • PODIZANJE SINUSA ili SINUS LIFT

Podizanje sinusa ili Sinus Lift je kirurška tehnika koja služi za povećanje volumena kosti u gornjoj čeljusti.

Povećanje čeljusnog grebena radi se na način da se Schneiderova membrana odvoji i podigne te se time stvara željeni prostor.

Sinus lift

  • REGENERACIJA KOŠTANIH DEFEKATA

Regeneracija koštanih defekata je tehnika koja se koristi u oralnoj kirurgiji, a predviđa korištenje membrane i ostalih materijala za punjenje i nadogradnju, a sve kako bi se postigla željena regeneracija koštanog tkiva i time stvorili uvjeti za implantologiju.

Svrha korištenja membrane i ostalih popratnih materijala, je ponovno stvaranje koštanog tkiva kako bi se moglo pristupiti implantologiji te kako bi se dobio idealan volumen i optimalna pozicija za uspješan protetski rad.

Regeneracija koštanih defekta

Nakon ugradnje dentalnog implantata, potrebno je u prosjeku čekati 3-4 mjeseca kako bi se


Ukoliko želite doznati jeste li kandidat za ugradnju implantata kontaktirajte nas putem kontakt forme  OVDJE ili telefonski na broj 051/634-300. Naši liječnici će Vam bez ikakve naknade pojasniti proces uradnje implantata i ponuditi najbolje opcije za Vas.

Stomatoloska ordinacija CentroDENT - Rijeka

 

Komentari