Strah od zubara – kako ga se riješiti?

STRAH OD ZUBARA

Strah od zubara je vrlo česta pojava. Najčešće pitanje koje muči pacijente je kako se riješiti straha?

Dugogodišnjim izbjegavanje stomatološke ordinacije, može dovesti do katastrofalnih posljedica po zdravlje osobe. Preko 75% ljudi u svijetu ima neki oblik straha ili fobije od zubara. Kao i svi ostali strahovi i strah od zubara se može vrlo uspješno liječiti, ali samo kada se pacijent odluči suočiti s njim. Postoji niz stručnjaka specijaliziranih za uklanjanje straha i fobija od zubara.

Ključno je postepeno i polako uvoditi pacijenta u okruženje kojeg se boji. Za prvi pregled i upoznavanje sa stomatologom nekada će biti dovoljan samo razgovor izvan ordinacije kojim se stječe povjerenje u stručnu osobu. U našoj stomatološkoj ordinaciji strah od stomatologa rješavamo tako da svom pacijentu detaljno objasnimo postupak. S pacijentom dogovorimo znak s kojim će mu biti najlakše prekinuti neku situaciju koja mu izaziva bol ili nelagodu. Postepenim upoznavanjem sa procedurom, prostorom, zvukovima i mirisima pacijent se polako ali sigurno riješava svog straha.

Ponekad je potrebno i nekoliko posjeta stomatologu kako bi se pacijent opustio i priviknuo na liječnika.  Pacijenti često misle da strah od zubara nije učestala pojava i da se samo oni boje zubara. Naši liječnici su navikunit na pacijente koji se boje i imaju strpljenja za rad s takvim ljudima.

Ukoliko odgađate posjet stomatologu, zbog straha, dozvolite nam da Vas uvjerimo da je strah od stomatologa nepotreban,

Kontaktirajte nas za besplatne konzultacije s našim liječnicima na broj 051/634-300.