Porculanske navlake za zube – koliko traje izrada?

PORCULANSKE NAVLAKE ZA ZUBE 

Porculanske navlake za zube se izrađuju od keramičke mase koja se peče u laboratorijskim pećima.  Dentalni laboratoriji, s kojima surađujemo, izrađuju porculanske navlake za zube od keramičke mase renomiranih proizvođača. Kao što su: IPS InLine – proizvođača Ivoclar Vivadent i Vintage porcelain – proizvođača  Shofu.

porculanske navlake za zube - CentroDENT

Navlake za zube izrađene od keramičke mase su estetski, ali i funkcionalno najprihvatljivije rješenje za nadoknadu zuba.  Keramičke krunice najbolje “imitiraju” Vaše prirodne zube. Često nam pacijenti dolaze sa pitanjem: Hoće li se vidjeti da to nisu moji prirodni zubi? Prijatelj je stavljao navlake za zube i jako se vidi da nisu njegovi! – naš odgovor je ne, neće se vidjeti da to nisu vaši zubi. Svjesni smo na žalost da postoje slučajevi u kojima pacijenti kod svog zubara dobiju navlake koje ne zadovoljavaju estetski, stoga pacijenti misle da to tako mora biti. Mi tvrdimo da ne mora, tj. da ne smije tako biti. Zubne navlake u potpunosti moraju imitirati izgled i boju Vaših prirodnih zuba.

porculanske navlake za zube - CentroDENT Rijeka

PROCEDURA TERAPIJE PORCULANSKIM NAVLAKAMA

Svi naši pacijenti po dolasku prolaze detaljan prvi pregled prilikom kojeg im se izrađuje panoramski snimak zuba. Na temelju vizualnog pregleda i rendgenskom snimkom možemo predvidjeti koliko je vremena potrebno za kompletnu protetsku rehabilitaciju. U većini slučajeva od početka rada do završnog cementiranja zubnih krunica prođe između 7 i 10 dana.

Naravno da postoje iznimke kao što je u slučajevima upaljenog zubnog mesa. U tom slučaju zubno meso može krvariti pa je nemoguće uzeti otisak za definitivni protetski rad. U tom se slučaju procedura produžuje za još 7 dana. Vrlo je važno da se i sam pacijent pridržava uputa koje je dobio vezano za održavanje visokog stupnja higijene kod kuće i na taj način se skraćuje vrijeme trajanja procesa.

Pacijente često brine kako će izgledati dok čekaju da dentalni laboratorij izradi porculanske navlake. Tijekom tog perioda se nose privremen kompozitne krunice, koje su izrađene u ordinaciji ili laboratoriju. Vrijeme čakanja na privremene zube je par sati.

Postoji nekoliko vrsta porculanskih navlaka za zube, više o tom pročitajte OVDJE. Ovisno o vrsti razlikuje se i cijena porculanskih zuba.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili Vas zanima okvirni izračun za Vašu terapiju, možete nas kontaktirati telefonski na broj 051/634-300 ili slanjem upita na e-mail: info@centrodent.hr.

porculanske navlake za zube - CentroDENT Rijeka